Veliki broj pacijenata imali hitnu intervenciju hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša

SERVISNE
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 58 pacijenata, od koji se najveći broj žalio na simptome gripe. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Arnela Čokić, a na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

Policijska stanica i kladuški vatrogasci imaju miran period iza sebe.

Kako saznajemo jutros u nadležnim preduzećima, uredna je isporuka pitke vode i električne energije.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Poledice mjestimično ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Danas od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

Biometeorološke prilike biće malo ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena i blagog zatopljenja. Pri tome bi, izraženija naoblaka, povremeno mogla loše djelovati na raspoloženje većine populacije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa noćnim satima, usljed padavina, opšta slika će se u cijeloj zemlji pogoršati, te su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice.