Home

Veliki Dubovik: Sjećanje na šehide iz Cazina i Bosanske Otoke koji su dali živote u borbama za oslobađanje podgrmečkih sela

14 Nov

Veliki Dubovik: Sjećanje na šehide iz Cazina i Bosanske Otoke koji su dali živote u borbama za oslobađanje podgrmečkih sela

Veliki Dubovik već treću godinu za redom uspješno organizira u znak sjećanja okupljanje porodica šehida iz Cazina i Bosanske Otoke čiji su sinovi, braća, očevi dali svoje živote u borbama za oslobađanje podgrmečkih sela.

Porodice, saborci i predstavnici lokalne zajednice, među kojima i savjetnik gradonačelnik Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević,  u subotu, 11. novembra 2017. godine, nakon ikindije namaza okupili su se ispred Šehidskog obilježja u Velikom Duboviku.

sjećanje

- Ova herojstva nas podsjećaju na dane kada smo svi zajedno branili državu, mir i dostojanstvo pa nastavimo zajednički na istini i pravdi graditi prosperitet naše lijepe Bosne i Hercegovine, istakao je Bajrektarević.

Ovom prilikom upriličena je posjeta spomen obilježju te učenje Jasina pred duše šehida, nakon čega je uslijedilo druženje i ručak sa gostima. 

sjećanje

- Da ovim činom radimo, ako Bog da, jedno zaista dobro djelo moglo se vidjeti i na licima familija ovih šehida koji nisu krili svoju zahvalnost i poštovanje prema ovom što mi činimo. Ovo je najmanje što mi možemo uraditi u znak sjećanja i zahvalnosti prema najboljim sinovima naše domovine koji su svoje živote dali za slobodu koju mi danas uživamo. Želim da kažem da ćemo se, ako Bog da, i narednih godina potruditi da još bolje organizujemo ovaj događaj i nastojat ćemo da ga uskladimo sa datumom oslobođenja naših mjesta. Želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način pomogli,prije svega da izgradimo ovo spomen obilježje, a potom i obilježavanje ovih godišnjica, dodao je Bajrektarević.


(Cazin.NET)

Topic
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top