Home

Veliki gospodin: Begović priznao da nije zaslužio medalju Premier lige

17 May

Veliki gospodin: Begović priznao da nije zaslužio medalju Premier lige

Golman nogometne reprezentacije BiH Asmir Begović dobit će medalju osvajača Premier lige nakon što je njegov klub Chelsea postao novi prvak Engleske, ali priznaje da je nije zaslužio.

Po pravilima engleske lige medalju dobija svaki igrač šampionske ekipe koji je imao 5 ili više nastupa u sezoni. Begović je imao samo dva nastupa, ali je zbog izuzetka od pravila koje važi za rezervne golmane u prilici doći do prve medalje za osvajača Premier lige.

Međutim, naš golman je u razgovoru za Sky Sport news kazao da bi se pravilo trebalo promijeniti tako da bolje vrednuje pojedinačni učinak.

"Da, bio sam član ove grupe cijelu godinu, svi smo se zajedno žrtvovali i doprinosili timu koliko je ko mogao...Ali, oni koji donose pravila trebali bi malo razmisliti jer smatram da se ne bi trebale dodjeljivati priznanja nekom sa pet ili manje nastupa. Za sada je takvo pravilo zahvaljujući kojem ću dobiti medalju", kazao je Begović.

Kako god, ovo njegovo priznanje je potez vrijedan hvale jer bi malo ko ovako, gospodski, poput Begovića rekao da ne zaslužuje šampionsko priznanje.

 

(Izvor: Reuters)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top