NE PROPUSTITE!

Veliki humanitarni koncert u Švicarskoj: “Zrno sreće” za pomoć bolesnima i siromašnima u BiH

Veliki humanitarni koncert u Švicarskoj: “Zrno sreće” za pomoć bolesnima i siromašnima u BiH

Zrno sreće je udruženje naših ljudi u Švicarskoj koje je svojim humanitarnim radom pokazalo kako naša dijaspora nije izgubila bosanskohercegovačku dušu, već, naprotiv, svakom donacijom koju šalju u domovinu, oni pokazuju tu urođenu dobrotu i brigu za svoje, za one kojima je pomoć najpotrebnija.

U tri godine rada – stotine donacija u novcu, hrani, garderobi, pomoći socijalno ugroženim učenicima, socijalnim ustanovama, izgradnji kuća,kupovini ogrijeva, udžbenika i školskog pribora, pomoći starima, iznemoglima, pomoći bolesnima – oni još više oplemenjuju bosanskohercegovački duh i pokazuju ustvari ko smo i kakvi smo.

Možda i nije previše reći da su prevazišli tu oznaku udruženja, jer sa 50 članova, tj. porodica koje redovno uplaćuju pomoć u humanitarni fond, sa više od hiljadu prijatelja, sa svojim radom, Zrno sreće postaje jedna humanitarna institucija, a nasuprot tome nigdje nećete naći njihova lična imena, da bi se oni eksponirali ili tražili neku pažnju javnosti.

Ali zato ćete na njihovoj web stranici ili na Facebook profilu vidjeti gdje je doniranaa sve i jedna marka. Njihov rad je čist i transparentan, a njihova nagrada su riječi zahvalnosti od onih kojima su pomogli.

Zrno sreće ove godine obilježava svoju 3. godišnjicu i ovaj put organizuje VELIKI HUMANITARNI KONCERT koji će se održati 25. februara u mjestu Walzenhausen. Gost večeri, pored mnogih drugih poznatih muzičkih imena, je i Osman Hadžić, koji će svojim nastupom, sigurni smo, napraviti nezaboravnu atmosferu i jedno predivno muzičko veče.

Pročitajte:
ZBOG TEŠKE KRAĐE: Policajci iz Sanskog Mosta uhapsili svog kolegu

Sva zarada koja se ostvari na koncertu ide u humanitarni fond za pomoć bolesnima i siromašnima u BiH i biće prikazana na stranici udruženja.

Zbog karaktera koncerta, a i zbog Zrna sreće, ovaj koncert treba posjetiti i samim tim doprinijeti njihovom radu.

Samom kupovinom karte na ulazu već ste nekom pomogli!

Želimo Vam dobar provod i prelijepu noć 25. februara!

(Cazin.NET)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.