Veliki požar: Gori sportska dvorana

Home

Veliki požar: Gori sportska dvorana


Posao vatrogascima otežava vjetar koji rasplamsava vatru, a čini se kako će požar u potpunosti uništiti objekt koji gase. U sportsdkoj dvorani Jelenovac u Kosirnikovoj ulici u Zagrebu buknuo je požar.

 

Kako s terena javlja reporter Indexa, trenutno je na licu mjesta desetak vatrogasnih vozila, koji gase požar s tri strane.

Posao im otežava vjetar koji rasplamsava vatru, a čini se kako će požar u potpunosti uništiti objekt koji gase.

U gašenju požara je povrijeđen i jedan vatrogasac, koji je s mjesta događaja odvezen vozilom Hitne pomoći u bolnicu Sveti Duh, potvrđeno nam je iz policije.

Požar krenuo od trafostanice?

Zagrebačka policija potvrdila je da je dojavu o požaru primila oko 9.50 sati. Dodaju i da je zbog požara i vatrogasne intervencije zatvoren promet u Kosirnikovoj ulici.

Iako isprva nije tako izgledalo, vatra se razbuktala, a gusti crni dim nadvio se nad Zagrebom.

Kako javlja HRT, požar je krenuo od trafostanice, proširio se na restoran, a potom na sportsku dvoranu.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su kako su zbog visokih temperatura i stanja na požarištu vatrogasci brzo dehidrirali, pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju.

Potvrdili su i kako je ozlijeđen zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Danas u 10:15 Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu Županijskog centra 112 Zagreb o požaru Sportsko-rekreacijskog centra Jelenovac na adresi Kosirnikova 72. Na terenu se nalazi 80 vatrogasaca Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba, 15 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava, službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Elektra Zagreb, Gradska plinara, Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ koji na terenu mjeri kakvoću zraka i službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

 

(Izvor: Net.hr)

Tagovi
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 19:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top