Veoma bolne poruke iz rodnog mjesta stradalih: Šta napisati drhtavih ruku kad srce puca u komadiće…

.

 

Vijest o velikoj tragediji u blizini Zenice, već od ponoći je šokirala cijelu BiH. Trojica mladića iz Begovog hana su smrtno stradali, a četvrti koji se s njima nalazio u autu je zadobio teške povrede i prevezen je u bolnicu.

Brojne poruke, opraštanja na društvenim mrežama i tuga koja ledi krv u žilama. Posebno su bolnu poruku uputili iz rodnog mjesta stradalih mladića, koju prenosimo u cjelosti:

“Između bajramskih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati vijesti o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne!

Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića?

Kako izreći riječi utjehe vašim najmilijim, kako MAJKAMA koje su vas jutros trebale ispratiti na bajram-namaz sa vašim očevima, kako SESTRAMA koje su već bile pripremile bajramske košulje za svoju braću kad se grlo steglo, a jeza obuzima cijelo tijelo od same pomisli na to šta se dogodilo???

Trebat će dina i imana, kuveta i sabura, trebat će, trebat...

 

Djeco naša, neka vam je vječni rahmet...

Neka vas dragi Allah uvede u najljepše bašče Dženneta, spusti oprost na vaše duše, a vašim najmilijim neka podari dina i imana, kuveta i sabura da podnesu vaše preseljenje..."