Veoma burna noć iza nas: Saobraćajke, povrijeđeni, u Hitnoj 58 osoba…

cazin
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

 

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata, sve u vezi sa sigurnosti u saobraćaju. Tako je u Kapićima došlo do sudara 2 m/v u kojem niko nije povrijeđen, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Nezgoda sa dva učesnika evidentirana je bez povrijeđenih lica i u Begovim kafanama. Dva lica su lakše povrijeđena u nesreći u Kapićima u kojoj su također učestvovala 2 m/v.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike da je došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta vode na izvorištu Ljubijankići. Iz tog razloga se voda sa ovog izvorišta može konzumirati, ali uz prethodno prokuhavanje. Prokuhavanje vode prije konzumiranja ostaje kao mjera predostrožnosti dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za piće koju će izvršiti ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a a što bi se trebalo desiti u narednim danima.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 15.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-10:00 sati za trafopodručje Stijena, te 10:00-16:00 sati za trafopodručje Podgredina.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

Izvor: