Dragičević pisao Inzku: Vi ste posljednja adresa kojoj se obraćam u BiH

Davor Dragičević, otac stradalog 21.godišnjeg mladića Davida, sastao se danas sa Dennisom Hearneom, prvim zamjenikom Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH.

Kao odgovor na pisani zahtjev Davora Dragičevića za sastanak sa visokim predstavnikom, Hearne se danas u Sarajevu sastao sa Dragičevićem, budući da Valentin Inzko nije u BiH.

“U znak poštovanja i razumijevanja za tragičnu situaciju gospodina Dragičevića, OHR je pristao da sasluša njegove stavove, a tom prilikom je prvi zamjenik visokog predstavnika izrazio saučešće gospodinu Dragičeviću zbog gubitka sina. Ured visokog predstavnika nema ulogu u trenutnoj istrazi o ovom konkretnom slučaju. Međutim, OHR smatra da svi nivoi vlasti u zemlji moraju naći efikasno rješenje za mnogobrojne probleme u oblasti vladavine prava u BiH”, navodi se u saopštenju.

Davor Dragičević i svi građani BiH imaju pravo da očekuju temeljitu, profesionalnu i objektivnu istragu kao i sudske procese u svim slučajevima – poručili su iz Ureda visokog predstavnika za BIH.

“Primoran sam da istinu i pravdu tražim na ulici već pet mjeseci. Zahtjevam da se odgovorni za smrt mog sina procesuiraju za monstruozan zločin koji su počinili”, stoji u pismu Davora Dragičevića koje je adresirao na Valentina Inzka.

On je u pismu naznačio da već pet mjeseci imenom i prezimenom pominje sve one za koje, kako navodi, posjeduje dokaze da su učestvovali u “organizaciji i ubistvu Davida Dragičevića”.

“Vi ste posljednja adresa kojoj se obraćam u BiH, te ako ne dobijem vašu pomoć, nemam šta više da radimo niti kome da se obraćam u sistemu gdje nam djecu nekažnjeno ubijaju”, poručio je Dragičević.

dragicevic-inzko