fbpx (VIDEO) APSOLUTNI HIT NA YOU TUBEU: Pjesma o Belom, revolucionaru i spasitelju običnih građana Srbije

(VIDEO) APSOLUTNI HIT NA YOU TUBEU: Pjesma o Belom, revolucionaru i spasitelju običnih građana Srbije

Home

(VIDEO) APSOLUTNI HIT NA YOU TUBEU: Pjesma o Belom, revolucionaru i spasitelju običnih građana Srbije


Da li ste već čuli za Belog? Vjerujemo da jeste. A, ako niste upoznajte ga sada. Ukratko rečeno Beli je osoba koja uvodi revoluciju u Srbiji.

Kandidat je za predsjednika na predstojećim izborima u Srbiji koji se održavaju 2. aprila. Svoju državu ali i region uzdrmao je kontraverznim nastupima, satiričnim spotovima, parolama i ciljevima koje planira ostvariti ukoliko dobije podršku glasača.

Na glasačkom listiću 2. aprila bit će ponuđena fiktivna ličnost, ime izmišljenog lika. Uspio se za to izboriti Luka Maksimović, 26-godišnji član stranke Beli – Samo jako, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli.

Već sada ima naklonost preko 150.000 pratitelja na službenoj Facebook stranici, veliku armiju građana koji su podržali njegovu kandidaturu i omogućili da prođe u drugi krug glasanja te ostvari mogućnost da bude izabran na predsjedničkim izborima.

Koliko je revolucije unio u Srbiju otkako se na svoj satirični način počeo baviti političkim dešavanjima pokazuje i video koji vam donosimo u prilogu. Pjesma o Belom, revolucionaru i spasitelju običnih građana izazvala je još jedan bum u javnosti. 

https://youtu.be/FcLdW7K86Gg

Iz šale u ozbilju

S druge strane u susjednoj nam Hrvatskoj revoluciju, na svoj način, u hrvatski sabor uvodi i Ivan Pernar. Dva mlada momka, ustrajni u svojim naumima, političkim se zbivanjima bave kao od šale. I, sve je od šale i krenulo. Ne samo od šale, već, od istine. Od onoga što se usude reći, kada nijedan drugi političar neće. Pravo, istinito i hrabro kroče u “svijet odraslih”, u “svijet korumpiranih” i pokušavaju napraviti promjene koje svi građani potajno i javno žele.

Da li će biti ustrajni? Da li će pobijediti u svojim kandidaturama ili “pucaju u prazno” ostaje da vidimo. Kako god bilo na mladima svijet ostaje, a kako da se mladi iskažu i da ga vode ako ne dopustimo promjene, pa čak i ekstremne. 

Dok jedni osuđuju, drugi ih hvale. Politička dešavanja u Hrvatskoj i Srbiji u zadnje vrijeme su ako ništa bar zabavnija od bosanskohercegovačkih.

Očekujemo da se i u Bosni i Hercegovini pojavi neki “Pernar” ili “Beli” koji će javnost uzdrmati svojim političkim vizijama. Možda bi to bila savršena trojka za neke nove poglede na međuljudske i komšijske odnose između naše tri državice u raspadu. 

 

(Cazin.NET)

Objavio: Pet, 31/03/2017 - 09:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top