fbpx (VIDEO) BALKANSKO LUDILO: Hit predstava "Savršeni kroj" uskoro i u Cazinu

(VIDEO) BALKANSKO LUDILO: Hit predstava "Savršeni kroj" uskoro i u Cazinu

Home

(VIDEO) BALKANSKO LUDILO: Hit predstava "Savršeni kroj" uskoro i u Cazinu


Bh. turneja predstave "Savršeni kroj" uskoro se nastavlja u Gračanici, Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi.

Hit predstava po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Jasmina Durakovića tokom mjeseca aprila, osim redovnih igranja na reportoaru sarajevskog pozorišta SARTR, kreće na svoju veliku turneju po bh. gradovima među kojima je i Cazin.

„Savršeni kroj“ je komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun (Sead Pandur) dođe do krojača Svetislava Šnajdera (Admir Glamočak) kako bi zakrpio pantalone koje su mu "pukle" na ulici. Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama, ili kako je to Glamočak ranije pojasnio: Savršeni kroj je tužna priča, sa tužnim ljudima i stvarima na koje reagiramo smijehom, jer smo se inače kao narod naučili braniti smijehom. 

"Savršeni kroj" je zapravo predstava razotkrivanja, i govori o muškim slabostima naspram žene koja im se dopada. Ukratko, predstava koju treba vidjeti svaka žena, i ne samo ona.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.

(Cazin.NET/DEPO)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 29/03/2017 - 17:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top