(VIDEO) Darko, buduća velika muzička zvijezda: Radim da bih mogao živjeti svoj san

Home

(VIDEO) Darko, buduća velika muzička zvijezda: Radim da bih mogao živjeti svoj san

Darko Lukić, po svemu sudeći, nova je estradna zvijezda koja svoju karijeru gradi laganim koracima, i to vjerovali ili ne, snimanjem covera i postavljanjem video klipova na svojim društvenim mrežama.

Publika, odnosno njegovi pratioci, strastveno iščekuju svaki novi njegov cover, reakcije su i više nego pozitivne, a Darko je vrlo brzo uzeo stvari u svoje ruke i snimio svoj prvi hit – i to autobiografski.

U kratkom razgovoru sa ovim mladim, 21-godišnjim pjevačem, koji je rođen i odrastao u Njemačkoj, gdje i danas živi, saznali smo od kada se bavi muzikom, ima li svog uzora na estradnoj sceni, kakva je osoba, kada je prvi put nastupio na sceni i još mnogo toga.

Inače, Darkovi roditelji su porijeklom iz Bosne i Srbije, tako da ovaj mladi dečko sa zelenim očima pretežno snima covere svojih omiljenih pjevača.

Kada smo ga upitali ko je zapravo Darko, on nam je ukratko rekao da je Darko osoba koja zna što želi u životu i da je oduvijek imao jasne ciljeve koje želi postići. Smatra da je prilično tvrdoglav i egoističan, pomalo i sebičan u nekim stvarima, ali da je jako iskren, osjećajan, te da mu je porodica neizmjerno važna.

U nastavku teksta donosimo kratki intervju sa Darkom.

Razgovarao: Adis Jamak


Cazin.NET: Od kada se baviš muzikom?

Darko: Oduvijek. Od malih nogu sam volio da pjevam i plešem. Ne znam kako bih to objasnio, ali oduvijek sam imao neku posebnu vezu sa muzikom. Ali, tek prije nekih šest mjeseci sam se ozbiljnije počeo baviti s njom.

Cazin.NET: Čime se trenutno baviš?

Darko: Trenutno radim kao security u jednom hotelu, a muzikom se bavim sporedno, za svoju dušu. Neki ljudi rade da bi živjeli, neki žive da bi radili, a ja radim da bih mogao živjeti svoj san.

Cazin.NET: Ko je tvoj idol?

Darko: Hmm, idol?! Pa, mislim da bih sada mogao reći da nemam idola, ali se divim ljudima koji ne odustaju od svojih snova i koji su ustrajni u onome što žele usprkos tome koliko život nekada zna biti težak.

Cazin.NET: Omiljeni pjevač/ica?

Darko: Imam ih nekoliko. Saša i Dejan Matić i Peđa Medenica. Oni su mi omiljeni, ali nikada se u životu ne bih mogao uspoređivati sa njima.

Cazin.NET: Kada si imao svoj prvi nastup pred publikom i kako si se tada osjećao?

Darko: Svoj prvi nastup sam sam imao u Remscheidu u Njemačkoj na nekoj zabavi. To je bio savršen trenutak za mene. Sve se desilo nekako spontano. Kada sam prvi put stao pred publiku i držao mikrofon, u ruci srce mi je reklo: „Darko, to je to. Ti si rođen za ovo. Ajde, napravi show...“. Bukvalno, svi poslije nastupa su bili oduševljeni, prilazili su mi, pitali me ko sam, odakle sam. Čak mi je bilo čudno što uopće nisam imao tremu pred nastup. Moji drugovi su bili nervozniji od mene (smijeh). Jedan od njih mi je rekao: „Brate, nastupao si kao da to već godinama radiš.“

Cazin.NET: Kada si snimio svoj prvi cover? Kako tvoji pratioci/publika reagiraju na tvoje covere?

Darko: Prvi cover koji sam snimio je bio od Srećka Savovića – pjesma Godina nova. Bilo je to nekako spontano. To je bilo za Novu godinu, kada sam ju postavio online na svoju Facebook stranicu. Volim tu pjesmu i nakon dugo vremena slučajno sam naišao na nju i pomislio: „Ajde, Darko. Otpjevaj, snimi i postavi pjesmu na Facebook.“ I boom, iduće jutro kada sam ustao vidio sam da imam više od 50 000 pregleda. Nisam mogao vjerovati. I tako sam nastavio dalje sa snimanjem covera. Skoro svi moji coveri imaju više od 400 000 pregleda, a stranica na Facebooku broji više od 25 000 fanova. Moji pratioci veoma pozitivno prihvaćaju svaki moj novi cover i jako su zadovoljni. Komentari su većinom pozitivni.

Cazin.NET: Snimio si i svoju prvu pjesmu „Jedno znaj“. Možeš li nam reći nešto više o tome? Kako je nastala pjesma, ko je autor iste...?

Darko: Da, snimio sam svoju prvu pjesmu. Zove se „Jedno znaj“ i nalazi se na mom Youtube kanalu. Oduvijek sam htio pjevati, ali sam stalno govorio, ne sad, ne sad... Onda, prije šest mjeseci, rekao sam sebi – dosta više, ako ne sada, kad onda?! Pjesma „Jedno znaj“ je autobiografska. Sam sam pisao tekst za nju. Iako, u početku sam bio u dilemi, jer sam rođen u Njemačkoj i moj srpski jezik baš nije najbolji. Probao sam pisati na srpskom i nisam mogao vjerovati da sam uspio napisati pjesmu na tom jeziku i da se rimuje. Ova pjesma „Jedno znaj“ već postoji na bugarskom jeziku, a nakon što sam uspio napisati ovu pjesmu, nastavio sam dalje sa pisanjem. Kroz pisanje pjesama sam ispoljio svoju prošlost, cijeli svoj karakter. Sav moj život leži u tih 25 pjesama, koliko sam ih do sada napisao.

Cazin.NET: Pored ove, na tvom Youtube kanalu nalazi se i trailer za pjesmu „Sve u meni umire“. Kada možemo očekivati premijeru?

Darko: Da, pjesma „Sve u meni umire“ još nije gotova. Ona je jedna od mojih 25 pjesama koje sam napisao. Za premijeru pjesme još ne bih znao reći tačan datum, ali definitivno je da će to biti vrlo brzo.

Cazin.NET: Pojavljuješ se u još jednom spotu. Da li je pjesma „Bonnie & Clyde“ također autobiografska?

Darko: Ne, nije autobiografska. Ovu pjesmu sam snimio u duetu prijateljima.

Cazin.NET: Gdje si zadnji put imao nastup? Planiraš li imati nastupe na Balkanu?

Darko: Zadnji nastup sam imao prije dva mjeseca u klubu “Diamonds” u Kolnu. Da, jedva čekam da nastupam po klubovima po Balkanu.

Cazin.NET: Koji je tvoj stav o muzici?

Darko: Što se muzike tiče, po meni, Albanci su na prvom mjestu jer su njihove pjesme vrhunske što se jasno vidi po pregledima. Kada su u pitanju spotovi, tu Bugarska prednjači, a što se naše domaće muzike – ona je ipak naša muzika i na kraju najbolja. 

Cazin.NET: Da li Darko ima djevojku? Vjeruješ li u ljubav?

Darko: Darko nije zauzet, jer Darko voli svoju slobodu. (smijeh) Ne vjerujem u ljubav između muškarca i žene, jer danas je mnogo laži i neiskrenosti u vezama. To je ustvari danas najveći problem u društvu. A iskreno, trenutno nemam vremena za veze i kao što sam već rekao, volim svoju slobodu. 

Cazin.NET: Čime se baviš u slobodno vrijeme?

Darko: U slobodno vrijeme idem u teretanu, ali teretana je sastavni dio mog života. Idem pet puta sedmično, po dva sata. Pazim šta jedem, ne pušim, ne pijem.

Cazin.NET: Tri najvažnije stvari u životu?

Darko: Prva najvažnija stvar u mom životu je porodica, iako ne mislim samo na rođenu porodicu, jer porodica je nešto što moraš zaslužiti. Mislim da porodicu ne čine samo krvne veze. Kako bi Vin Diesel rekao: “Ja nemam prijatelje, ja imam porodicu.” Druga stvar je iskrenost, a treća su snovi. Samo jednom se živi i samo jednom se umire. Zato živi svoj san, koliko god on velik bio. Radi za njega i pokušaj sve kako bi ga ostvario.

Cazin.NET: Tvoja omiljena boja je...?

Darko: ...crna. Obično nosim samo stvari crne boje jer je obožavam. Mislim da se to da primijetiti u mojim video klipovima.

Cazin.NET: Da li je Darko naivan?

Darko: Nisam. Nikada nisam bio naivan. Uvijek sam imao svoj stav i nikada nisam slušao druge. Čak sam prilično tvrdoglav. Ne znam koliko je to dobro, ali znam da zbog takvog mišljenja nisam počeo pušiti onda kada su svi pušili, nisam uzimao drogu, ne pijem...

Cazin.NET: Za kraj razgovora, koji je tvoj životni moto?

Darko: Samo jednom se živi, samo jednom se voli i samo jednom se umire. Zato živi svaki dan kao da je posljednji. Radi ono što ti srce kaže.

Ovaj mladi pjevač nam je otkrio mnogočega, a da biste pratili njegove covere i videoklipove, kao i njegove pjesme, na kojima aktivno radi priključite se njegovim društvenim mrežama:

Facebook: DARKO 
Instagram: darko_musicc
Youtube: DARKO TV 

(Cazin.NET)

 

Objavito: Wed, 05/03/2017 - 08:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top