Home

(VIDEO) Joshua nokautirao Klička i objedinio tri titule prvaka svijeta

30 Apr

(VIDEO) Joshua nokautirao Klička i objedinio tri titule prvaka svijeta

Britanski boksač Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička.
 

Vladimir Kličko je 14 godina mlađeg suparnika uzdrmao u šestoj rundi i u tom trenutku bio bliže pobjedi, ali se Joshua oporavio i svoj trenutak dočekao u 11. rundi. U prvom udarcu te runde uzdrmao je velikog Ukrajinca koji se uskoro našao na podu.
 
Međutim, Kličko nije odustao. Iako uzdrman, nastavio je boriti se, ali je Joshua u novom naletu ponovno poslao suparnika na pod. Sudac ni tada nije prekinuo dvoboj, iako je bilo vidljivo da je Kličko na putu da bude nokautiran. Kad ga je 27-godišnji Joshua još jednom pritisnuo na konopce i počeo nemilice udarati, sudac je prekinuo dvoboj.   


 
Anthonyju Joshui  je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem 69. meču, možda i posljednjem u karijeri, doživio peti poraz.
 
"Šta da kažem? Imam 19:0 za tri i po godine u ringu. Kao što sam rekao, nisam savršen, ali pokušavam težiti ka tome, ako to ne radiš sigurno padaš", rekao je Joshua.

"Kao što boks nalaže, ego moraš ostaviti na vratima i poštovati svog protivnika. Pa tako veliki aplauz za Wadimira Klitscha", rekao je Joshua.

Britanski bokser nakon toga je pozvao Tysona Furyja koji bi mogao biti njegov naredni protivnik.

"Tyson Fury, gdje si bebo? Hajde da li je to što želite vidjeti? Uživam se boriti. Volim se boriti. Fury, znam da si mnogo govorio i da se želiš vratiti i takmičiti", rekao je Joshua.
 


(Izvor: Fena)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top