(VIDEO) Kada naljutite navijače Milana: Odbio novi ugovor, navijači ga gađali parama

Home

(VIDEO) Kada naljutite navijače Milana: Odbio novi ugovor, navijači ga gađali parama

Mladi golman trenutno je prilično nepopularna ličnost u Milanu, a navijači su na vrlo originalan način pokazali šta misle o njegovim postupcima.

Mladi golman Milana Gianluigi Donnarumma glavni je akter trenutno najveće priče italijanskog fudbala. Nakon što je odbio potpisati novi ugovor s Milanom postao je najomraženiji igrač kluba, a navijači su za vrijeme utakmice italijanske U-21 reprezentacije u Krakowu jasno poručili šta misle o njegovom potezu.

Navijači su na utakmici Danske i Italije zasuli njegov gol lažnim novčanicama, a razvili su i transparent s natpisom ''Dollarumma''. Donnarruma je odbio ugovor vrijedan 5 miliona eura po sezoni, a mnogi za to krive uticaj njegovog agenta Mina Raiole, iako skaut koji ga je otkrio tvrdi da je problem u Donnarummi.

Giocondo Martorelli prvi je ''snimio'' Donnarummu, a prema njegovim riječima on je 2013. sve dogovorio s Interom, a onda dan kasnije potpisao s njihovim ljutim rivalima Milanom.

Raiola u međuvremenu tvrdi da Donnarumma odlazi zbog neprijateljskog okruženja u kojem se nalazi, te prijetnji koje su navijači uputili njemu i porodici. Prema poznatom agentu problem nije u novcu, nego u odnosu kluba i navijača prema igraču.

Jedna od "akcija" navijača Milana uključivala je i virtualni napad na slastičarnu njegovog brata, kojoj su na Internetu ostavili negativne recenzije uz komentare da su u hrani pronašli crve i žohare.

Donnarumma ima još godinu dana ugovora i dvije opcije: pronaći novi klub već ovog ljeta ili godinu dana sjediti na klupi. Prva opcija je vjerovatnija, a u redu već čekaju Real Madrid i PSG.

 

(Izvor: goldnevnik.hr)

Objavito: Pon, 06/19/2017 - 20:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top