(VIDEO) „Krajiška sofra“ u okviru „Slobodarskih dana viteškog grada Bužima“

U sklopu ovogodišnje 23. Manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ ispred Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim, održana je 14 po redu tradicionalna „Krajiška sofra“ koju redovno organizuju i pripremaju žene iz Udruženja žena „Izvor“, osnovanog 2004. godine

I za ovogodišnju organizaciju „Krajiške sofre“ Udruženje žena „Izvor“ dobilo je mnoge pohvale jer je hrane po raznolikosti i kvaliteti bilo u izobilju a glavni gost ove godine bio je Reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović.

Među gostima na „Krajiškoj sofri“ bili su brojni državni, federalni, kantonalni, općinski i drugi predstavnici, kao i predstavnici Islamske zajednice, boračkih udruženja i organizacija, gosti iz Zagreba, Siska, Sarajeva, Busovače, predstavnici Udruženja „Crni labudovi“, te članovi Udruženja generala, te domaćini, Zikrija Duraković načelnik i Edhem Eminić predsjednika Organizacionog odbora „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“.

Program obilježavanja završnice Manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ ove godine odredio je da „Krajiška sofra“ bude na samom kraju manifestacije. Razlog je to da je gostiju i uzvanika za „Krajiškom sofrom“ bilo daleko više nego je planirano, ali je hrane ipak bilo za sve.

U prilogu pogledajte i video