(VIDEO) Najveća senzacija dosadašnjih kvalifikacija: Andora pobijedila Mađarsku

Home

(VIDEO) Najveća senzacija dosadašnjih kvalifikacija: Andora pobijedila Mađarsku

Andora (186. reprezentacija svijeta prema službenom rankingu FIFA-e) je pobijedila Mađarsku 1:0 i napravila možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra sljedeće godine.

Jedna od najslabijih reprezentacija svijeta, sastavljena redom od amatera, ljudi koji kopačke obuvaju tek poslijepodne ili navečer nakon naporne jutarnje smjene u kafiću, restoranu ili na drugim radnim mjestima, slavila je pogotkom izvjesnog Marca Rebesa u 26. minuti.

Za Andoru je pretenciozno reći da pobjeđuju 'svake prestupne' ako kažemo da su u cijeloj svojoj povijesti tek jednom slavili u kvalifikacijama za velika natjecanja - bilo je to u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj 2006. godine. Pri tome imaju i tri remija.

Rebes će vjerovatno sada postati 'glavna faca' u državici od svega 60-ak hiljada žitelja, a Mađarska bi se lako mogla oprostiti od SP-a iako su još prošlog ljeta igrali Europsko prvenstvo i ostavili sasvim solidan dojam ušavši u osminu finala gdje ih je izbacila jaka Belgija (4:0).

 


(Izvor: bportal.ba)

Objavito: Sat, 06/10/2017 - 12:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top