Home

(VIDEO) Nema udova, ali ni granica: Ova djevojka nas može samo inspirirati

14 Apr

(VIDEO) Nema udova, ali ni granica: Ova djevojka nas može samo inspirirati

Rođena je bez udova, ali se još od malih nogu bavi sportom.

Lindsay Hilton (31) iz Nove Škotske, kanadske pokrajine, ustrajna je u svom cilju i snovima - bavljenjuCrossFitom i ragbijem, piše 24sata.hr

Još kao djevojčica naučila je plivati, skijati i igrati ragbi, a nakon nekoliko godina u lokalnoj je teretani otkrila CrossFit, multifunkcionalni trening visokog intenziteta. 

"Ne mogu stalno kukati da nemam ruke i noge jer ionako to ne mogu promijeniti. Volim se suočavati s novim izazovima i dokazati sebi da sam jača", kazala je Lindsay.

U ranoj dobi je nosila proteze, ali ih je s vremenom odbacila jer je shvatila da može raditi dosta toga i bez njih. 

Danas bez problema radi čučnjeve, sklekove i mrtvo dizanje, a vježba s težinama većim od 70 kilograma. Za poređenje, njena tjelesna težina je 50 kilograma.

"Bila sam u strahu da neću moći živjeti ovako, ali sam s vremenom shvatila da mogu. Sve dok imam volje i želje želim vježbati i motivirati ostale. Moj životni moto je: Samo pokušavaj i pokušavaj", ustrajna je Lindsay.

Prije četiri godine upoznala je i sadašnjeg dečka, a velika podrška joj je i trener s kojim vježba pet puta sedmično u lokalnoj teretani. Prekrasna životna priča koja pokazuje da je sa snagom volje sve moguće...

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top