(VIDEO) Objavljena snimka krađe u BiH: "Prevaranti su bili spremni na to, što znači da su i drugi u opasnosti"

.
Trgovci su ukazali na problem i pojavu prevaranata u trgovinama na području Visokog. Naime, nedavno se u njihovoj trgovini dogodila prevara, u kojoj je učestvovala zasad nepoznata djevojka.

 

Ona je ušla u našu trgovinu, kod veoma iskusne radnice i poručila od nje xBon u vrijednosti od 70 KM. Naša radnica joj je izdala taj xBon, a u međuvremenu ona je poručila cigarete i onda kazala radnici da nema novac trenutno za xBon i da ga ne želi uzeti. Ipak, kasnijim uvidom u cijelu situaciju i pregledom snimaka sa fotografije utvrdili smo da je zapravo ova djevojka uslikala xBon prije izlaska iz naše trgovine i time otuđila 70 KM.

 

- Naš cilj nije pronalazak ovog novca, nego želimo da ukažemo na to da su se pojavili ovakvi prevaranti, kako bi i druge naše kolegice i kolege trgovci sačuvali svoju imovinu, svoje poslove. Naša radnica je iskusna, kako smo već rekli, dugo godina radi u našoj trgovini i nije je lako prevariti, a ovi prevaranti bili su spremni na to, što znači da su i drugi u opasnosti, kazali su za Visoko.co.ba vlasnici trgovine TR “Provalić” iz Mulića, koji su prijavili ovaj slučaj.

 

Inače, oni su ovaj slučaj prijavili Policijskoj stanici u Visokom, gdje su im kazali kako ovo nije prvi slučaj, te da policijski službenici već aktivno rade na rasvjetljavanju ovakvih slučajeva.

 

U nastavku pogledajte i video sa kojeg je moguće vidjeti kako se odvijala ova prevara.

Video pogledajte OVDJE.