Home

(VIDEO) Održano drugo polufinale Eurosonga u Kijevu: Hrvatska u velikom finalu, Srbija ispala

12 May

(VIDEO) Održano drugo polufinale Eurosonga u Kijevu: Hrvatska u velikom finalu, Srbija ispala

U glavnom gradu Ukrajine večeras je održano drugo polufnale 62. izdanja Eurosonga. Nastupilo je 18 država, a plasman u finale osigurali su predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunija, Norveške, Holandije i Austrije. Srbija nije osigurala svoje mjesto u finalnoj večeri.
 

Drugo polufinalno večer otvorila je predstavnica Srbije Tijana Bogićević s pjesmom "In Too Deep". Nastupila je u bijeloj prozirnoj haljini, a na sceni je imala podršku tri prateća vokala - Jelene Đurić, Sanje Bogosavljević i Jelene Pajić, uz plesni pokret igrača Borisa Vidakovića.


Od zemalja regije večeras je nastupila i Hrvatska koju je pjesmom "My Friend" predstavljao Jacques Houdek. Imao je pratnju tri prateća vokala, violine i violončela te projekcije na kojoj se smjenjuju djevojka i polje suncokreta koje vodi do brežuljka iznad kojeg je duga. Svojoj državi osigurao je nastup u velikom finalu.

Večeras su nastupili predstavnici Srbije, Austrije, Makedonije, Malte, Rumunije, Holandije, Mađarske, Danske, Irske, San Marina, Hrvatske, Norveške, Švicarske, Bjelorusije, Bugarske, Litvanije, Estonije i Izraela.

Bosna i Hercegovina ove godine ne učestvuje na Eurosongu zbog finansijskih poteškoća. Iz istog razloga naša država se nije takmičila za najbolju pjesmu Evrope 2013. i 2014. godine.

Veliko finale Eurosonga bit će održano u subotu, 13. maja.

 

(Izvor: Klix.ba)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top