fbpx (VIDEO) “PALO” 13 UPOSLENIKA: Pogledajte kako je izgledao upad policije u Zavod za zapošljavanje USK-a

(VIDEO) “PALO” 13 UPOSLENIKA: Pogledajte kako je izgledao upad policije u Zavod za zapošljavanje USK-a

Home

(VIDEO) “PALO” 13 UPOSLENIKA: Pogledajte kako je izgledao upad policije u Zavod za zapošljavanje USK-a


Kako smo na portalu Cazin.NET ranije izvještavali, jutros je oko 8:00 h počela velika akcija MUP-a USK u Službi za zapošljavanje USK gdje je uhapšeno nekoliko osoba.

U toku akcija MUP-a USK: Više od 10 uhapšenih u Službi za zapošljavanje USK

Nakon što smo kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, za portal Cazin.NET saznajemo da je u jutarnjim satima u akciji kodnog naziva “Registrator“ uhapšeno 13 osoba koje su sadašnji ili bivši uposlenici JU Služba za zapošljavanje USK Bihać. Oni se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a u vezi s Članom 55. Produženo krivično djelo i krivotvorenje krivične isprave.

Policijska akcija “Registrator” u Bihaću: Uhapšeno 13 osoba Službe za zapošljavanje USK

Kako dalje saznajemo u ovoj akciji, između ostalih, uhapšen je aktualni direktor Zavoda za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona Anando Bakal, te njegovi prethodnici Mesud Mešić, Ramo Sulić i Edin Ferizović.

ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA I KORUPCIJE: Uhapšeni aktualni i bivši direktori Zavoda za zapošljavanje Bihać

Osim njih uz navedenoj akciji su uhapšeni uposlenici sektora finansija, blagajnica, kao i šefovi pojedinih službi, a nakon višegodišnje istrage, Dilista Međedović, Emin Skenderović, Jasmin Prošić, Abid Hadžić, Medina Kurić, Aida Piralić, Senada Smajić i Elvedina Nadarević.

Poznata imena uhapšenih u policijskoj akciji “Registrator” u Bihaću

Pripadnici MUP-a USK-a od jutros vrše pretrese na području Krajine, a akcija je urađena po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać.

Nad osobama lišenih slobode u toku je kriminalistička obrada, nakon čega će biti predani postupajućeg tužioca Tužilaštva USK-a.

Svi uhapšeni osumnjičeni su za organizovani kriminal, a na teret im se stavljaju korupcija, nezakonita zapošljavanja, krivotvorenje službenih isprava, te kršenje Zakona o javnim nabavkamapotvrdila nam je portparol MUP-a USK-a Snežana Galić.

Pogledajte video prilog izjave portparola u vezi sa današnjim slučajem u Bihaću:

U video prilogu USK Danas, koji vam donosimo sa lica mjesta događaja, pogledajte dio provođenja akcije kodnog naziva "Registrator":

(Cazin.NET)
Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 23/01/2017 - 11:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top