(VIDEO) Pero Gudelj: Bitno je kakav je ko čovjek, nacija je nebitna

pero
Ja sam dobar sa političarima na distanci. Ne gledam koja je stranka, pomognemo sa par stoja ili hiljada kad su izbori. Ne treba ići u zagrljaj s politikom, to ne završi uvijek dobro, smatra Gudelj

Bh. preduzetnik Pero Gudelj je u četvrtak u Večernjem studiju na N1, između ostalog, pričao je i o svojim prvim počecima u biznisu.

"Ja sam imao kafić, a da bi bolja bila gledanost, cijelu noć do ujutro sam znao snimati narodnu i zabavnu muziku. To sam dnevno puštao u kafiću da bi gosti bili zadovoljni. Neki su tražili kasete i tako bi nikla kaseta u šanku. Spojio sam ugodno sa korisnim", kazao je Gudelj.

Gudelj je kazao da često ulazi u dijalog sa radnicima u firmi i nema problem da sasluša njihove probleme.

"Ulazim u dijalog sa svim djelatnicima u firmi. Saslušam probleme koje imaju kući, pomognemo savjetom ili kreditom ili novcem koliko možemo".

"Ja sam dobar sa političarima na distanci. Ne gledam koja je stranka, pomognemo sa par stoja ili hiljada kad su izbori. Ne treba ići u zagrljaj s politikom, to ne završi uvijek dobro".

Još je kazao da mu je najbitnije kakav je ko čovjek.

"Bitno je kakav je ko čovjek, kakav radnik, nije bitna nacija".

Pero Gudelj je ispričao zanimljivo anegdotu o trošenju novca.

"Kotač treba da se okreće non stop, ako mi dajemo PDV i socijalno-penziono plaćamo, onda i oni lakše kupuju u tržnim centrima", kazao je Gudelj na pitanje o toku novca i dodao:

"Novac treba ići na nove investicije. Skromno se oblačim, moj sin mene pita 'Što ti više radiš, što ne odmaraš?' Kažem: Kako? On meni kaže da idem u SAD i provedem desetak dana. Ja mu kažem: 'Da odem u SAD i potrošim 5-10 hiljada eura, a da li bi ti otišao u SAD dok tvoj kolega neki ima dvoje djece i nema posla pa mu kupimo neku mašinu da i on može zaraditi?' Tu se zamislio. Više volim otići da štricam voće na selo, to me odmara".