Home

(VIDEO) Pogledajte komičan pokušaj varanja na Bellatorovom vaganju, video je odmah postao hit

24 Jun

(VIDEO) Pogledajte komičan pokušaj varanja na Bellatorovom vaganju, video je odmah postao hit

Ono što je pošlo za rukom Danielu Cormieru, nije uspjelo manje poznatom Bellatorovom borcu Sergiju da Silvi.

Brazilac koji je veći dio života proveo u New Yorku nije uspio nasamariti tamošnju Komisiju koja je ovime pokazala kako je naučila na pogrešci na koju ju je natjerao UFC-ov poluteškaški prvak.

No za razliku od Cormiera, Silva se nije hvatao za ručnik već je uporno izbjegavao s obje noge stati na vagu.

Video je odmah postao hit, a Bellatorov borac nije ni pokušao tražiti isprike već je odmah priznao krivicu.

- Bilo je očito i nema smisla lagati. Bio sam malo iznad granice i pokušao sam… Ja sam veteran, borim se skoro pa 10 godina i pokušat ću sve da napravim razliku. Više ništa nemam za reći - izjavio je Silva za MMA Fighting.

Igrao je Brazilac na još jednu kartu, ali mu ona nije prošla. Naime, on je vjerovao kako će nakon vaganja dobiti još nešto vremena za novi pokušaj, ali mu Komisija to nije dozvolila uz objašnjenje kako je Cormier dobio tu priliku jer se radilo o borbi za naslov, prenosi Fightsite.

Silva je na kraju težio 62,4 kilograma, no izbjegao je kaznu budući da je njegova borba s Matto Rizzom na Bellatoru 180 dogovorena kao "catchweigh" (58,97 kg).

Naglasimo i kako je Rizzo spasio ovaj dvoboj tako što je brzinski podigao svoju kilažu na 60,6 kilograma i tako održao razliku između njih dvojice prihvatljivom za Komisiju.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top