Home

(VIDEO) Pokrenuta istraga o namještanju meča između Barcelone i Eldensea

03 Apr

(VIDEO) Pokrenuta istraga o namještanju meča između Barcelone i Eldensea

U nedjelju je B tim Barcelone s nevjerovatnih 12:0 pobijedio ekipu Eldensea u okviru treće španske lige, a španska policija pokrenula je istragu o skandalu namještanja tog rezultata.
 

Porazom je tim Eldensea izgubio i teoretske šanse za opstanak u trećoj španskoj ligi, a uprava tog kluba je donijela odluku o prekidu svih aktivnosti prvog tima sve dok se ne rasvijetli slučaj u kojem je nekoliko igrača osumnjičeno da su prodali utakmicu.

Predsjednik Eldensea David Aguilar je za španske medije izjavio kako je nadležnim organima fudbalskog saveza i policije podnio prijavu protiv nekoliko igrača svog tima koje tereti za namještanje rezultata.

"Iza svega je moguće da stoji i italijanska firma sa kojom smo prekinuli sponzorski ugovor. Tokom meča su viđene nesvakidašnje stvari. Fudbaleri su bili bezvoljni i nisu pokazivali želju za igrom. Samo jedan žuti karton je viđen", kazao je Aguilar.

Fudbaler Eldensea Said je za katalonski radio RAC1 kazao kako su u skandal namještanja rezultata umiješana četiri fudbalera, ali da zbog prijetnji koje dobija u ovoj fazi istrage ne smije govoriti o imenima. Dodao je da je i trener upoznat sa tim slučajem.

Ističući kako je svega nekoliko minuta prije meča saznao da će igrati u prvoj postavi, Said je kazao kako je prvo poluvrijeme bilo sramotno za tim i kako je odbio izaći na teren u drugom poluvremenu jer mu je bilo jasno da se radi o nekom sumnjivom poslu.

(Izvor: Anadolija)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top