fbpx (VIDEO) Ponosni na svoje studente: Promocija diplomanata i magistranata na Tehničkom fakultetu u Bihaću

(VIDEO) Ponosni na svoje studente: Promocija diplomanata i magistranata na Tehničkom fakultetu u Bihaću

Home

(VIDEO) Ponosni na svoje studente: Promocija diplomanata i magistranata na Tehničkom fakultetu u Bihaću


Unsko-sanski kanton i BiH od danas su bogatiji za pet magistara tehničkih nauka i 68 diplomanata različitih zvanja sa pet odsjeka Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

Svečanosti promocije su, pored roditelja, rodbine i prijatelja, prisustvovali i predstavnici Univerziteta, te premijer Husein Rošić.

U prigodnim obraćanjima diplomcima su poželjeli uspjeh u životu, te izrazili nadu da će najbolje od njih tek vidjeti na polju naučnih usavršavanja, ali i u svim društvenim tokovima.

Najboljima u generaciji, pored diploma uručene su i plakete.

Diploma u ruci kao nagrada za znanje, znači i prekretnicu. Dok jedni nastavljaju studij, drugi će u potragu za poslom.

Pred njima su brojni uspjesi, ali i teškoće sa kojima se trebaju suočiti hrabro, znanjem koje su stekli od profesora, koji ih godinama pripremaju za bolje sutra.

„Ovo je danas kruna njihovog obrazovanja na Tehničkom fakultetu koje je trajalo između tri do pet godina. Veliki je ovo dan za fakultet, jer je značajan dio njih nastavio školovanje na drugom ciklusu , dok je jedan dio već našao posao i prije nego što su diplomirali“, kaže dekan Tehničkog fakultetas prof.dr. Atif Hodžić.


Današnjom promocijom, Tehnički fakultet, priznat i izvan granica naše zemlje, uspješno je izveo još jednu generaciju studenata koji su se pridružili stotinama prije.

Nakon službenog dijela promocije, diplomanti i magistranti položili su i svečanu zakletvu.

 

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 21/04/2017 - 16:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top