fbpx (VIDEO) Posjeta Mreže mladih Medžlisa IZ-e Bihać Hasinom vrhu i prisjećanja preživjelih

(VIDEO) Posjeta Mreže mladih Medžlisa IZ-e Bihać Hasinom vrhu i prisjećanja preživjelih

Home

(VIDEO) Posjeta Mreže mladih Medžlisa IZ-e Bihać Hasinom vrhu i prisjećanja preživjelih


Jučer smo organizirali pred iftarsku šetnju i obišli Hasin vrh.

To je mjesto na kojem je život za našu vjeru i domovinu položio 371 borac ARBiH. Glad i žeđ ramazanskog posta nije spriječila te divne mlade ljude da nam se pridruže. Nakon proučene mukabele u džematu Spahići uputili smo se prema Hasinom vrhu te se stazama spustili na jezersku glavicu i stigli u džemat Jezero. Sa nama su išli zlatni ljiljani i borci naše Armije koj su nam se u nekoliko navrata obraćali te prenosili svoja ratna iskustva.

Gazije Nindza iz 505.Viteške iz Bužima, Hasid i Irfan Zuberi ti dobri Allahovi robovi, insani, govorili su nam o svojim ratnim iskustvima Hasinog vrha te nam čak pokazali mjesta svog ranjavanja. Bilo je zaista emotivno slušati njihova izlaganja. Na putu smo nailazili na nišane koje su roditelji i porodice podigli svojim sinovima našim šehidima. Zastali bi, učili tekbire i dove da nam Allah podari šefat šehida.

Cijelo vrijeme zemlja nam je mirisala kao i šuma, a kako i ne bi kada smo postači pa nam duša osjetila miris zemlje natopljene šehidskom krvlju naših najboljih sinova. Da, kako nam reče u svom obraćanju zlatni ljiljan Malkoč Nijaz "Tu se branila naša Domovina, naša čast i naše dostojanstvo". Nakon povratka iftarili smo na otvorenom u džematu Jezero. Zaista je to bilo jedno posebno emotivno i veliko iskustvo iz kojeg smo još jednom osvježili svoje pamćenje i dali zavjet da nikad nećemo zaboraviti žrtvu naših najboljih sinova.

Zahvalan sam Allahu našem Gospodaru, svojim kolegama imamima Semir ef. Filekoviću, Amir ef. Hodžiću i Aldin ef. Adiloviću te svima onima koji su bili dio ove lijepe priče. Zahvaljujem se planinarskom društvu HORIZONT, mojim prijateljima Eliju, Pači i Ljubi što su nam u svemu tome pomogli. Nosioc i organizator smo bili mi, Mreža mladih Medžlisa IZ-e Bihać. Neka Allah ukabuli naše dove i neka nas spoji sa našim najboljim sinovima. Ef. Adis Skalić 

(Izvor: A.T.O. Photography)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 13/06/2017 - 22:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top