fbpx (VIDEO) Procurio audiosnimak na kojem australski premijer ismijava Trumpa

(VIDEO) Procurio audiosnimak na kojem australski premijer ismijava Trumpa

Home

(VIDEO) Procurio audiosnimak na kojem australski premijer ismijava Trumpa


Audiozapis na kojem australski premijer Malcolm Turnbull ismijava američkog predsjednika Donalda Trumpa procurio je u medije. Turnbull je snimljen dok je držao govor na događaju za australske medije u zgradi parlamenta u srijedu navečer, izvještava BBC.

Ovaj događaj obično nije medijski praćen, ali politički urednik televizijske kuće Nine Network je rekao da je odlučio prekršiti protokol i objaviti snimak. Turnbull je njegov izvještaj nazvao "povredom povjerenja". Na snimku se čuje kako Turnbull, imitirajući Trumpa, govori kako je njihov sastanak bio "prekrasan. To je bilo najprekrasnije smirivanje ikada. Donald i ja, mi pobjeđujemo i pobjeđujemo na anketama. Mi toliko mnogo pobjeđujemo, mi pobjeđujemo, mi pobjeđujemo kao da nikada prije nismo pobjeđivali." Turnbull se također našalio da je "tako lako pobijediti" na anketama, dodajući:

"Ja imam ovog Rusa..", aludirajući na navode da su zvaničnici Trumpove kampanje sarađivali s ruskim hakerima kako bi utjecali na rezultat američkih predsjedničkih izbora.

 

(Izvor:klix.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 17:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top