VIDEO RK Krajina uskoro započinje novu sezonu, izvrsna prodaja sezonskih karata

Home

VIDEO RK Krajina uskoro započinje novu sezonu, izvrsna prodaja sezonskih karata

RK Krajina Cazin od ove godine rukometni je prvoligaš, nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige BiH.

Prema očekivanju, desile su se radikalne promjene u klubu, prvobitno u igračkom kadru, na klupu je stigao Emir Dautović koji je protekle sezone završio svoju rukometnu karijeru.

Možemo reći da je otišla skoro kompletna prva postava iz protekle sezone, Stojisavljević, Savić, Bezbradica, golman Subotić, Belmin Nadarević, a od ove sezone u klub su stigli, Nerdin Vunić iz Jajca, te Dinko Dervišević iz Bihaća. Pored njih, seniorskoj ekipi pridružio se val mladih juniora Krajine.

Sezona u Prvoj ligi F BiH grupa sjever započinje 30.09.2017, a RK Krajina prvu utakmicu ima 01.10. nedjelja protiv starog rivala iz Prve lige, RK Sloboda Tuzla.

Ono što obećava pred početak sezone jeste podrška klubu, pored Grada Cazina, tako i privatnih subjekata ali i navijača gdje je zabilježena rekordna prodaja sezonskih karata. Cijena sezonske karte iznosi 20,00 KM, a iste možete kupiti u prostorijama kluba svaki radni dan od 09:00 - 12:00.

Do sada je odigrano više pripremnih utakmica, gdje je Krajina u svim ostvarila pobjede, što prema riječima trenera Dautovića nije nikakvo mjerilo forme ove ekipe, gdje se stvarna snaga može vidjeti u prvim kolima s početka sezone.

Posjetili smo trening ekipe koji je vodio Nermin Šišić, a koji je od ove sezone službeni kondicioni trener, što će uveliko utjecati na fizičku spremu igrača.

Porazgovarali smo s nekoliko igrača, kao i s trenerom Dautovićem, koji su nam rekli da je stanje u ekipi odlično, nestrpljivo se čeka početak sezone, te su uvjereni da će Krajina igrati jednu od značajnih uloga u ovoj sezoni Prve lige F BiH grupa sjever.

Cazin.NET

Objavito: Ned, 09/24/2017 - 20:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top