(VIDEO) Srbija: Zgradu Vlade zasuli toalet papirom

Home

(VIDEO) Srbija: Zgradu Vlade zasuli toalet papirom


Vlada Srbije, koja će biti vlasnik trećine kapitala Beograda na vodi (Belgrade watgerfront- BW), a partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posjedovat će 68 posto, proglasila je BW projektom od nacionalne važnosti koji će "znatno pokrenuti ekonomiju i zaposliti građevinsku industriju"

U protestu u utorak navečer sudjelovalo je nekoliko hiljada ljudi, a organizatorima skupa - građanskoj inicijativi Ne da(vi)mo Beograd, pridružili su se sudionici višednevnih večernjih protesta studenata i mladih Protiv diktature.

Oni su u utorak poručili da "ne odustaju od zaštite javnog interesa i odgovornosti" osoba koje odgovornih za protuzakonito rušenje objekata u četvrti Savamala.

Noću između 24. i 25. aprila 2016, skupina osoba maskiranih "fantomkama" porušila je bagerima nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u četvrti Savamala. Zlostavljali su prolaznike i oduzimali im mobitele, a pritom ni policija niti komunalna policija nisu reagirale na pozive građana.

Premijer Aleksandar Vučić je, ubrzo nakon događaja u Savamali, izjavio je da su noćno rušenje izveli "kompletni idioti" te da trebalo rušiti po danu.

Uz povike "Grad je naš", "Vučiću Erdogane", noseći transparente "Ne damo Beograd", "Narod gladuje, elita se raduje", "Protiv terora vlasti", "Proći će i vaše", "Neću da prodam dušu, već su mi ukrali znoj", sudionici protesta nisu ni večeras nosili politička obilježja, premda dužnosnici Vučićeve vlade i vladajuće Srpske napredne stranke tvrde da iza njih stoji opozicija i "inostrane agenture".

Val protesta Protiv diktature počeo je u Beogradu poslije predsjedničkih izbora na kojima je 2. aprila s oko 55 posto glasova u prvom krugu pobijedio aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić, a proširili su se i na Novi Sad, Niš, Krgujevac te nekoliko drugih gradova u Srbiji.

(Izvor: bportal.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 10:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top