(VIDEO) UŽAS U NAJAVI: Ispaljena balistička raketa na Rusiju, Putin stavio vojsku u stanje borbene gotovosti

Home

(VIDEO) UŽAS U NAJAVI: Ispaljena balistička raketa na Rusiju, Putin stavio vojsku u stanje borbene gotovosti


Predsjednik Rusije Vladimir Putin stavio je svoju vojsku u visok stepen pripravnosti  nakon navodno propalog pokušaja lansiranja balističke rakete od strane Sjeverne Koreje.
 

Južnokorejski generalštab je saopštio da je raketa bila srednjeg dometa  - poznatija kao KN-17 - i da je ispaljena  sjeveroistočno na 49. stepeni iz oblasti u blizini Pukčang.

Uspaničeni zvaničnici Sjeverne Koreje su brzo shvatili svoju potencijalno katastrofalnu grešku, i namjerno uništili raketu, prenosi ABC.

"Da let balističke rakete koja je letjela u sjeveroistočnom regionu nije prekinut, njen cilj bi bila ruska teritorija. To je razlog zbog kiga je Severna Koreja namjerno uništio projektil", kaže se u saopštenju medija.

Daily Mail citira izvor koji je rekao lansiranje cilj bio "različito od prethodnog", dodajući: "U prošlosti, pucali smo okrenuti 89-90 stepeni prema istoku, a projektil bi pao u more". "Ali ugao ovog ispaljivanja  je bio 49 stepeni."

Ovu tvrdnju podržava i reakcija Rusije nakon lansiranja - jer je uvedeno stanje visoke pripravnosti.

Predsjednik ruskog komiteta odbrane i bezbjednosti, Viktor Ozerov je istakao da je ta odluka bila zbog rastućih tenzija u Korejskom poluostrvu, dodajući: "Protivvazdušne odbrane Ruske Federacije na Dalekom istoku su stavljene u stanje pripravnosti."

 

(Izvor: Al Jazeera)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 01/05/2017 - 16:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top