Vijeće učenika JU Gimnazija "Bihać" doniralo 1.000 KM Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić"

DONACIJA
BIHAĆ

Za Kantonalnu bolnicu u Bihaću se aktivno radi na prikupljanju novčanih donacija, koje će biti iskorištene za nabavku opreme i sredstava u cilju što efikasnije borbe protiv koronavirusa. U akciju prikupljanja su se uključila mnoga humanitarna udruženja, kako u BiH tako i izvan BiH, i već je kupljeno nekoliko respiratora, a da su naši građani svjesni trenutne situacije u kojoj se Krajina nalazi, kako stariji tako i mladi, pokazuje primjer omladine Vijeća učenika Gimnazije u Bihaću, koja se priključila humanitarnoj akciji i doprinijela.

Vijeće učenika JU Gimnazije "Bihać" uvijek je bilo spremno da bude tu uz lokalnu zajednicu i svoje građane onda kada im je to najpotrebnije. Pomažu jedni drugima i grade lijepe i pozitivne priče te su se odlučili i za ovaj humanitarni korak.

Dio novca od XIV Večeri gimnazijalaci, tačnije 1000 KM, odlučili su donirati za pomoć Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić".

"Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći Kantonalnoj bolnici, te da ćemo nastaviti nizati humanitarne i lijepe priče, jer znamo da je u ovoj kriznoj situaciji njima taj novac veoma potreban, kako bi zašitili naše zdravlje", kazali su iz Vijeća učenika Gimnazije u Bihaću.

BRAVO OMLADINO! KRAJINA JE POBIJEDILA SVE, POBIJEDIT ĆE I VIRUS!