Vijećnik SDA na poligrafu kako bi dokazao da ne radi protiv svoje stranke

Home

Vijećnik SDA na poligrafu kako bi dokazao da ne radi protiv svoje stranke


Vukadin objašnjava da se u SDA učlanio u vrijeme "kada se bježalo od SDA, kada je SDA bila u dubokoj opziciji bez ikakvog interesa, a radi Alije Izetbegovića".

Toni Vukadin, član Stranke demokratske akcije i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, odlučio se podvrgnuti poligrafu zbog ranijih optužbi da je svojim djelovanjem nanio štetu stranci kojoj pripada.

"Nakon što su lažne optužbe prevršile svaku mjeru, a nisam mogao ići i svakog pojedinačno ubjeđivati u istinitost, odlučio sam se podvrgnuti poligrafu da se i sam uvjerim da to nije tako. Rezultati su naravno pokazali da su sve optuzbe bile neistina", napisao je Vukadin na svom Facebook profilu.

Objašnjava da se u SDA učlanio u vrijeme "kada se bježalo od SDA, kada je SDA bila u dubokoj opziciji bez ikakvog interesa, a radi Alije Izetbegovića".

"Iako danas gledam kako na pozicije bivaju postavljani ljudi koji su bili na listama drugih stranaka i 'juče' dosli u SDA, borio sam se za ideju SDA kao konzervativne stranke koja se bori za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu kao moju domovinu. Sigurno je da je sve ovo što se desilo promijenilo me i u dobroj mjeri promijenilo neka razmišljanja, ali uvijek ću se zalagati za kvalitetne projekte koji će koristiti našem društvu, te za koje ću moći staviti obraz. Žao mi je sto sam morao otići na poligraf, ali bilo mi je bitno ostati neukaljanog obraza. A to je u našoj politici, čini mi se, najteže", napisao je vijećnik, poručivši da bi "bilo dobro da svi političari urade isto".  

 

Tagovi
Objavio: Čet, 05/10/2017 - 09:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top