Home

Vijest dana iz Katalonije: Iniesta napušta Barcelonu, poznata nova destinacija!

30 Jun

Vijest dana iz Katalonije: Iniesta napušta Barcelonu, poznata nova destinacija!

Andres Iniesta, miljenik navijača Barcelone i kapiten ove ekipe, će prema navodima iz Španije napustiti katalonski klub.

Naime, Iniesta još nije produžio ugovor sa katalonskim timom, a kako javlja Mundo Deportivo, tako će i ostati te će sjajni ofanzivni veznjak karijeru nastaviti daleko od katalonske prijestolnice.

Naime, kako navodi isti izvor, Xavi Hernández uvjerio je svog bivšeg saigrača da pređe u redove katarske ekipe Al Sadd u kojem Xavi već godinama igra.

Iniesta je u La Masiju, Barceloninu nogometnu akademiju stigao sa 12 godina i tokom karijere osvojio 30 titula sa Barcelonom. Protekle sezone povrede ga nisu zaobišle te je većinu vremena provodio u bolnici ili na klupi.

Xavi je uvjerio Iniestu da posjeti Dohu u kojoj bivši veznjak Barcelone živi sa svojom porodicom. Osim toga, u Kataru smatraju da bi Iniesta bio sjajan ambsador Svjetskog prvenstva 2022. godine. Također, navodi isti izvor, ugovori su nevjerovatno visoki.

Kako navodi Mundo Deportivo, Iniesta će se od Barcelone i reprezentacije Španije oprostiti nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine. 

 

 

(Izvor: N1)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top