ZAPLJENA NARKOTIKA U CAZINU

VIŠE DILERA UHAPŠENO! U Cazinu prekinut lanac trgovine drogama

VIŠE DILERA UHAPŠENO! U Cazinu prekinut lanac trgovine drogama

Jučer je izvršena velika akcija MUP-a USK, podružnica Cazin, gdje je u reonu oko Prve i Druge srednje škole Cazin u novootvorenom ugostiteljskom objektu "Wolf" Cazin zaplijenjena određena količina narkotika, a dvije osobe su lišene slobode.

Naime, u ovoj akciji jedince MUP-a Cazin u krugu od 50 m, pored školskih ustanova Prva i Druga srednja škola Cazin, izvršili su pretres i zapljenu teških droga koje asociraju na heroin i kokain, gdje je objekat zapečaćen. Uporedo je izvršen pretres ugostiteljskog objekta "Big Brother" u naselju Ćoralići, čiji je rad također onemogućen do daljnjeg. 

Uspjeh ove akcije daje poseban značaj što se očito planski otvaranjem ovog objekta željelo lakše rasturanje narkotika srednjoškolcima, koji se nalaze u krugu Sportske dvorane Cazin.

Više o ovoj akciji kazala nam je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

– "Pripadnici Policijske stanice Cazin , zajedno sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove Bihać i radnicima Centra za socijalni rad Cazin, dana 15.02.2017.godine u vremenskom periodu od 20.00-23.30 proveli su zajedničku akciju na širem području općine Cazin a koja se odnosi na sprječavanje prodaje ili davanja alkoholnih pića maloljetnim licima, rad na crno ugostiteljskih objekata i  obilazak objekata gdje se priređuju igre na sreću. 

U ovoj akciji, prilikom kontrole ugostiteljskog objekta „ WOLF“,  koji je lociran  između dvije srednje škole u Cazinu,  vlasništvo G.I. rođen 1995. godine u Bihaću i O.A. rođen 1996. godine u Cazinu, policijski službenici su pronašli  u unutrašnjosti objekta pet manjih paketića sa sadržajem NN materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain."

Pročitajte:
(VIDEO) ZIMSKA IDILA: Pogledajte jedinstvene pejzažne snimke Cazina iz zraka

– "Prilikom legitimisanja prisutnih lica u ugostiteljskom objektu, kod lica D. E. rođen 1998. godine, nastanjen na području općine Cazin, pronađena je jednja manja PVC vrećica sa sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Odsjek za sprečavanje zloupotreba droga o čemu je obavješten i kantonalni tužilac koji je djelo okvalifikovao kao KD “Nedozvoljeno  posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga. Lice D.E. lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada  a pripadnici Odjeljenja za sprječavanje zloupotreba droga  nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela".

– "Od strane Kantonalne uprave za inspekcijske poslove , ugostiteljski objekat „ Wolf“ kao i ugostiteljski objekat „ Big brother“ su  privremeno zapečećeni zbog  nelegalnog rada". kazala je za Cazin.NET portparol MUP-a USK Snežana Galić.
 

(Cazin.NET)

2 Odgovora na "VIŠE DILERA UHAPŠENO! U Cazinu prekinut lanac trgovine drogama"

  1. Anes Halkic   16. Februara 2017. at 15:29
    Komentariši
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.