Više od 500 bajkera iz regije i Evrope na 9. međunarodnim Moto susretima u Cazinu

U Cazinu su protekla tri dana održani 9. međunarodni Moto susreti na kojima je učestvovalo oko 500 bajkera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije i Švicarske.

"Stigli su nam motoristi iz cijele bivše Jugoslavije i Zapadne Evrope. Sve je proteklo u najboljem redu, svi su zadovoljni i zasigurno su se lijepo proveli. Ja sam posebno zadovoljan što predstavljam Cazin u ovakvom svjetlu i što je naš grad stiglo više od 500 motora", rekao je Asim Merdanović, predsjednik Moto kluba 'Unamotori', koji tradicionalno organizira moto susrete.

Na platou ispred Trgovačkog centra Ljiljan učesnike susreta pozdravili su brojni Cazinjani, a posebna atmosfera je vladala unutar zidina ostrožačke tvrđave. Naime, kao i prethodnih nekoliko godina, centralni susreti organizirani su u neponovljivom ambijentu Starog grada Ostrožac, a organizator se potrudio da svim posjetiocima ponudi zanimljive sadržaje. 

Svi učesnici motorijade jedinstveni su u ocjeni kako je i ovogodišnja bajkerska atmosfera u Cazinu bila nezaboravna i da će ponovo doći.

"Dolazimo od prvog moto susreta. Deveti put smo ovdje i nadamo se da ćemo doći bar još nekoliko puta. Atmosfera je fenomenalna i uvijek nam je super", rekao je Stipe Vincek, iz motokluba "Kondor" iz grada Kopera u Sloveniji.

U Cazin su stigli i članovi motokluba "Čivija" iz Šapca, jednog od najvećih i najstarijih motoklubova u Srbiji.

"Naravno da ovdje nismo prvi put. Momci koji organiziraju susrete svih ovih godina su zaslužni za to, jer se trude da svoj grad predstave na najbolji mogući način. U našim krajevima, Cazin nije bio pretjerano poznato mjesto dok oni nisu napravili ovu stvar i na najsvjetliji način ga predstavili", kazao je Aleksandar Madžarević, predsjednik moto kluba.

Spektakl na otvorenom trajao je tri dana, a učesnici su se zabavljali uz muziku uživo, free camp, moto defile i brojne druge sadržaje.