Više od 50.000 maraka za renoviranje Čovićevog kabineta

Home

Više od 50.000 maraka za renoviranje Čovićevog kabineta


Kabinet člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića uskoro će kupiti novi stilski namještaj, koji će koštati više od 10.000 maraka, kao i nove ćilime, rasvjetu, dekor i parkete.

Komisija za nabavku Predsjedništva BiH prihvatila je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za montažu stilskog namještaja, a tender je dobila firma Ceste Company iz Kiseljaka, koja se inače bavi izgradnjom cesta i autocesta. Ukupna vrijednost ponude za namještaj je 10.500 maraka.

Za poslove uređenja kabineta najvjerovatnije će angažirati podizvođače, kao što je bio slučaj s ranijim tenderima koje su dobivali. Prema podacima poslovnog portala eKapija, vlasnik firme Ceste Company je Pero Pecirep, dužnosnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) iz Kiseljaka.

Pecirep u izjavi za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) nije potvrdio ni demantirao vlasnički udio u kompaniji.

“Ja nisam direktor te firme. To slobodno možete provjeriti… Njegovo ime je Amer Omeragić. Što se samog tendera tiče, obavljen je u skladu sa zakonskim procedurama”, kazao je Pecirep, koji na pitanje ima li ikakve veze s firmom Ceste Company nije želio dati odgovor.

Potvrdio je da je član HDZ-a u Kiseljaku, dodavši da se toga ne stidi. Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH također je prošle godine nabavljao stilski namještaj u vrijednosti od 20.900 KM bez PDV-a.

Čović će u narednom periodu renovirati jedan od svoja dva ureda koja ima u Sarajevu i Mostaru, pa tako osim namještaja, putem javnih nabavki se traži ugovor za usluge dekoriranja i najma dekorativne opreme za potrebe Kabineta hrvatskog člana Predsjedništva koji će koštati 2.500 KM bez PDV-a.

Potpisan je i ugovor o nabavci poklona za Čovićev kabinet, koji će također koštati 2.500 KM bez PDV-a. Više od 10.000 KM koštat će i nabavka i montaža rasvjetnih tijela koja u svom kabinetu želi ugraditi Čović. Također, tu je i drugi tender i potpisani ugovor za nabavku ukrasa i dekoriranje Čovićevog kabineta, koji će koštati 2.500 KM bez PDV-a.

Usluge tehničke audio-video podrške u povodu organiziranja božićnog prijema, također će biti dio uređenja. Prema ugovoru, za ovaj tender će biti utrošeno 3.600 KM bez PDV-a.

Renoviranje Čovićevog kabineta podrazumijeva i nabavku koplja s postoljem, što će, prema ugovoru, koštati 1.260 KM, također bez PDV-a. Parketarski radovi prilikom renoviranja koštali su 1.386 KM, dok je nabavka zavjesa nešto jeftinija, i ona će građane koštati 850 KM, oboje bez PDV-a.

Renoviranje kabineta zaokruženo je nabavkom vunenih tepiha, koji će, prema ugovoru, biti plaćeni 8.535 KM, bez PDV-a.

Ukupna vrijednost ovih tendera je 44.000 KM. Uz dodatnih 7.480 maraka PDV-a, renoviranje Čovićevog kabineta će građane BiH koštati 51.480 KM.

Većinu tendera dobila je ista firma – Ceste Company iz Kiseljaka.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavio: Pon, 03/07/2017 - 15:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top