Više od pola sata vatrogasci gasili požar na njivi

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 16:00 sati u trafopodručju Rašetin zid.

69 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Mustafa Hodžić koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

Jednu intervenciju bilježi Vatrogasna jedinica. Kako smo saznali od dežurnog vatrogasca Grahovića radilo se o gašenju požara na njivi u mjestu Ćejvani – Glavica. Intervencija je trajala od 12:22h do 13:10h.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Program manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ u novoj sedmici donosi i nove muzičko-zabavne i animacijske sadržaje. Prvi dan sedmice, ponedjeljak rezervisan je za najmlađe. U dječiji program, magiju i animacijski nastup donosi Zoro mađioničar. Mjesto druženja je Gradski park od 20:00h.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Zupci, Izačić i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod meteoropata djelimično će se umanjiti tokom noći i jutra. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Također, preporučljivo je ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi, naročito rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih, trudnica i djece.