fbpx Vlada Njemačke protiv zakona o islamu

Vlada Njemačke protiv zakona o islamu

Home

Vlada Njemačke protiv zakona o islamu


Čelni političari Kršćansko-demokratske unije predložili su zakon koji bi regulirao vjerski život muslimana i njihovih vjerskih institucija.

Vlada Njemačke odbacila je u ponedjeljak zahtjeve čelnih političara Kršćansko-demokratske unije za uvođenje zakona o islamu, koji bi regulirao vjerski život muslimana i islamskih vjerskih institucija u Njemačkoj.

"U Njemačkoj vlada Ustavom zajamčena sloboda vjeroispovijesti. Savezna vlada smatra da ova sloboda zauzima visoko mjesto u društvu i zato se neće baviti zakonom o islamu", rekao je glasnogovornik Vlade Steffen Seibert.

Dodao je kako već deset godina Islamska konferencija služi za razmjenu iskustava između predstavnika islamskih udruga i njemačke politike i da se u sklopu te institucije obrađuju i "sporne teme".

Koalicijski partneri protiv zakona

Nekoliko vodećih političara CDU-a zauzelo se tijekom vikenda za uvođenje zakona o islamu, koji bi dodatno regulirao rad islamskih vjerskih zajednica u Njemačkoj.

Potpredsjednica CDU-a Julia Kloeckner smatra kako je zakon potreban zbog bolje kontrole organizacija koje financiraju džamije i vjerske zajednice.

Koalicijski partner CDU-a na saveznoj razini, Socijaldemokratska stranka Njemačke, odbacio je prijedlog CDU-a.

Isto je učinila i oporbena stranka Zeleni, upozorivši da bi taj zakon mogao "ići na štetu manjina" u zemlji.

 

(Izvor: Al Jazeera)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 20:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top