Vlada RS-a odobrila 50.000 KM pomoći Bihaću

V.d. direktora Sekretarijata RS-a za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac potpisao je danas sa savjetnikom gradonačelnika Bihaća Edinom Moranjkićem Sporazum o sufinansiranju projekta "Adaptacija javne rasvjete u prigradskim naseljima Grada Bihaća“.

Štrbac je rekao da je Vlada RS-a u februaru ove godine odobrila 50.000 KM za pomoć Bihaću, a prema zahtjevu tog grada, sredstva su usmjerena za adaptaciju javne rasvjete u srpskim povratničkim mjestima Lohovo, Kulen Vakuf i Martin Brod.

Ocijenjeno je da će realizacija projekta unaprijediti bezbjednosnu situaciju u spomenutim naseljima, te da će biti poboljšani životni uslovi svih mještana, saopćeno je iz Sekretarijata RS-a za raseljena lica i migracije.

Savjetnik Moranjkić govorio o aktuelnoj situaciji u Bihaću, te problemima vezanim za migrantsku krizu. Naveo je da na prostoru tog grada ima veliki broj migranata koji predstavljaju značajan bezbjednosni izazov.

Direktor centra za socijalni rad u Bihaću Senad Tutić ukazao je na aktivnosti koje ta ustanova preduzima s ciljem pružanja osnovne pomoći migrantima, prenosi  Fena.