Vlada USK je postala predmet ismijavanja u BiH

Home

Vlada USK je postala predmet ismijavanja u BiH


Azra Hadžić-Bećirspahić, federalni zastupnik SBB-a i predsjednica Kantonalnog odbora (KO) SBB-a Unsko-sanskog kantona (USK), kaže za "Avaz" da odluka krajiškog SBB-a o izlasku iz vlasti na USK nije donesena naprečac te da je bila jedinstvena i jednoglasna. 

Bitne stvari 

Do ovog neminovnog epiloga iz SBB-a su mjesecima pokušavali urazumiti SDA kao nosioca parlamentarne većine da se uozbilji i počne raditi stvari bitne za Kanton.

- Trebalo bi da sada detaljno iznesem sva naša upozorenja predsjedniku KO SDA USK Šemsudinu Dediću i njegovim ljudima na koja su se oni naprosto oglušivali. Bila je to igra gluhih telefona. Mi smo nastojali da smirujemo situaciju jer u SDA non-stop traju „revolucije" i privatne interesne bitke koje se predstavljaju kao borba za građane Kantona. Jednostavno, nije više išlo. Ne možemo podržavati vladu koja ne radi ništa da poboljša životni standard građana u USK - kaže Hadžić-Bećirspahić. 

Ona zamjera premijeru USK Huseinu Rošiću (SDA) što su ga malo-malo pa morali „vući za rukav" zbog neodgovornog ponašanja prema budžetskim korisnicima. Rošićeva vlada je najbolje rezultate postigla, ističe naša sagovornica, u uhljebljavanju svojih kadrova. A javna tajna je da je krajiški premijer „daljinski upravljan". Istovremeno, predsjednik KO SDA USK je stranku vodio iz Sarajeva, gdje ministruje.

- Vlada USK je postala predmet ismijavanja u BiH, ali to premijer Rošić kao da ne primjećuje. Dok krajiški policajci čuvaju građane u poderanim uniformama, naš premijer se vozika u Touaregu od 100.000 KM, smješka na bliceve kamera i daje izjave po kojima u Krajini teku med i mlijeko. Realnost ga, međutim, demantira u svakom segmentu - kaže predsjednica KO SBB-a USK. 

Ne osvrće se puno na saopćenje KO SDA USK, u kome je SBB proglašen krivcem za opstrukcije u vlasti, jer, kako navodi, od rata do danas svi su krivi samo ne SDA. 

 

Djeluju afirmativno 

- Njihova saopćenja su „pročitana" i prije nego što budu objavljena. Ti klišei po kojima su svi krivi, a oni najviše vole BiH više ne prolaze kod građana. SBB je imao sporazum sa SDA o raspodjeli učešća u vlasti koji nije ispoštovan ni 1 posto. I pored toga, naši zastupnici u skupštinskim klupama prisustvovali su svim sjednicama i uvijek djelovali afirmativno, dok su zastupnici SDA pravili i prave konfuziju u zakonodavnom organu, po čemu je USK postao prepoznatljiv - ističe Hadžić-Bećirspahić. 

 

Partneri za promjene 

Hadžić-Bećirspahić zaključuje da će SBB USK, a to je i stav Centrale SBB-a u Sarajevu, tražiti poželjne političke partnere koji su spremni mijenjati stanje u Kantonu nabolje. To SDA nije, kaže na kraju Azra Hadžić-Bećirspahić.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 13/05/2017 - 21:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top