USPJESI VLASTI: Vozom iz Krajine u Sarajevo za 9 sati isto koliko avionom iz Sarajeva u New York

Željeznička linija između Bihaća i Sarajeva, uspostavljena prije dva mjeseca, pokazala je puno ekonomsko opravdanje budući da je vozom na toj relaciji u pomenutom periodu putovalo više od 2.000 putnika, javljaju Nezavisne 

Ali, da pogledamo to malo iz drugog ugla. Koliko je, ustvari, ova linija Bihać-Sarajevo kompatibilna sa potrebama dašanjeg modernog čovjeka? U vrijeme kada u Japanu putujete vozom koji može razviti brzinu i do 600 na sat i bukvalno skoro kao da leti iznad šina, vi u Sarajevo iz Krajine putujete starim i prevaziđenim vozom koji vas do tamo vozi čak 9 sati. A cijena karte u jednom smjeru iznosi 42 km, koliko košta to putovanje ako biste išli svojim automobilom.

Za Krajišnike je pomalo smiješna činjenica da Sarajlije iz svog grada do New Yorka u Sjedinjenim Američkim Državama, putuju, ako idu letom bez presjedanja, 9 sati, taman onoliko koliko Krajišnicima treba da talgo vozom dođu do glavnog grada BiH.

Kao da su Krajišnici neki zaostali i primitivni plemenski narod, kojima će eto i to biti neka radost. Zato se u Krajini sve više sa podsmijehom govori o talgo vozu i pokretanju linije Bihać-Sarajevo. Ali aktuelne vlasti su uporne u plasiranju medijskih spinova putem svojih direktora i novinara, nastojeći Krajišnike držati u vječnom mraku i nazadku. Ne odlaze Krajišnici džaba tako masnovno vani. Provalili su oni ovu vlast već odavno i džaba svi novinari svijeta, kad ih ne mogu ubjediti u svakodnevne laži vladajućih struktura.