Vrijedna donacija turskog privrednika za rekonstrukciju krova džamije u Šturliću (FOTO)

Home

Vrijedna donacija turskog privrednika za rekonstrukciju krova džamije u Šturliću (FOTO)


Na inicijativu MZ Šturlić, a na čelu sa povjerenikom Eminom Hozanovićem, u saradnji sa džematom Šturlić i Medžlisom IZ Cazin, u utorak, 26. septembra, upriličena je dodjela donacije za rekonstrukciju krova džamije Stari grad u Šturliću.

Vrijedna donacija je u iznosu od 6.000 eura.

Spomenuta sredstva donirao je Fahrettin Çiçekçi, privrednik iz turskog grada Kahramanmaraš, a ista je uručio profesor Osman Nalbant koji je bio i sebeb zajedno sa Mirsadom Topčagićem da dođe do realizacije uručenja spomenutih sredstava.

donacija

Podsjećamo, ovih dana u Cazinu boravi delegacija turskog grada Kahramanmaraš na čelu sa zamjenikom načelnika ove općine. Cilj posjete je prikupiti na licu mjesta što više informacija o privrednim i poljoprivrednim potencijalima našeg područja radi uspostave ekonomske saradnje između dva grada. Inače, Kahramanmaraš je jedno od industrijski izrazito razvijenih područja u Republici Turskoj i veliki broj njihovih kompanija posluje na globalnom tržištu prehrambene, tekstilne i metalne industrije.

donacija

Ova vrijedna donacija samo je još jedan u nizu načina da se, pored privrednog povezivanja dva grada, osnaže i bratske veze između građana jednog i drugog grada.

Mjesna zajednica Šturlić uradila je projekat rekonstrukcije krova džamije, a ogromnu pomoć u tome pružio je Sadmir Škrgić. 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 28/09/2017 - 13:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top