Home

Vrijednost Zmajeva brutalno veća u odnosu na Kipar

31 Aug

Vrijednost Zmajeva brutalno veća u odnosu na Kipar

Zmajevi će večeras u Nikoziji gostovati Kipru, a prema podacima Transfermarkta vrijednost reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo je veća od Kiprana – čak oko osam puta.

Prema Transfermarktu reprezentacija Kipra vrijedi 16.55 miliona eura. Najvrjedniji fudbaler Kiprana je Konstantinos Laifis, stoper Standarda iz Liježa (3 miliona eura), dok je na drugom mjestu Pieros Sotiriou, napadač Kopenhagena (2.5 milion).

Zanimljivo je da samo četiri igrača u reprezentaciji igraju van granica Kipra što se klupskog fudbala tiče. Reprezentacija Kipra ima prosjek od 27.7 godina, a trenutno se nalaze na 94. mjestu FIFA rang liste.

Zmajevi prema Transfermarktu vrijede 140.45 miliona eura, što je 8,48 puta više od Kiprana. Najvrjedniji naš reprezentativac je Miralem Pjanić (40 miliona eura), zatim slijede Edin Džeko (22), Sead Kolašinac (15), Edin Višća (8), Asmir Begović (8), Senad Lulić (7), Riad Bajić (5)…

Za razliku od Kipra, u čijem nacionalnom timu su uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva, kod nas je samo jedan takav fudbaler, a u pitanju Kenan Pirić, golman Zrinjskog.

 

(Izvor: Sop.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top