Vučić i Haradinaj reagirali nakon što je izboden dječak u Kosovskoj Mitrovici

Nakon što je dječak srpske nacionalnosti izboden jučer u sukobu s albanskim dječacima u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, nekoliko izgrednika je privedeno, a reagirala su i vodstva Srbije i Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je napad na maloljetnog mladića srpske nacionalnosti u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru i istakao da postoji fascinacija Albanaca sjeverom Kosova, prenosi Avaz.ba.

- To su loše stvari i loše vijesti, borili smo se protiv toga sve vrijeme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sjever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Vučić za TV Pink.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj najoštrije je osudio ovaj incident. Haradinaj je na Facebooku pozvao pravosudne organe da brzo riješe slučaj i kazne počinioce onako kako zaslužuju.

- Kosovo je država svih svojih građana i stalno je bilo primjer tolerancije i različitosti. Ovakve akcije su izolirani slučajevi i nikada neće ugroziti mir i sigurnost u zemlji - poručio je Haradinaj.