Vučić: Mnogi se plaše jeseni, a Srbija će učiniti sve da među prvima u svijetu dobije vakcinu protiv virusa korona

vucic
Vučić je zajedno sa ministrima odbrane Aleksandrom Vulinom i zdravlja Zlatiborom Lončarem postavio kamen temeljac buduće montažne bolnice, u čiju će izgradnju biti utrošeno oko 28 miliona eura

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas početku izgradnje nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija", koja će, kako je najavio, biti puštena u funkciju 1. decembra.

Vučić je zajedno sa ministrima odbrane Aleksandrom Vulinom i zdravlja Zlatiborom Lončarem postavio kamen temeljac buduće montažne bolnice, u čiju će izgradnju biti utrošeno oko 28 miliona eura.

On je istakao da je posebno ponosan jer će kompletne radove izvesti domaće kompanije, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, predviđeno je da unutar bolnice bude porođajna sala i angio sala, da ona bude u funkciji građana, a ne samo tokom epidemije.

Vučić je rekao da se mnogi plaše jeseni i ponovio da će Srbija učiniti sve da bude među prvima u svijetu koja će dobiti vakcinu protiv virusa korona.

On je istakao da je poštovanje mjera način da se prevaziđe kriza i ukazao da se situacija stabilizuje.

Kada je riječ o početku nove školske godine, Vučić je rekao da će djeca ići u školu "ukoliko bude dobra zdravstvena sitiuacija".

Vučić je naglasio da se ispostavilo da Srbija ima izuzetnu prihodovnu stranu u budžetu, bolju od očekivane.

- Srbija je u drugom kvartalu druga u Evropi, iza Litvanije, a svi drugi su daleko iza nas, rekao je Vučić.

Izvor: