Vučić: Nikad nećemo zaboraviti šta nam se dogodilo

Home

Vučić: Nikad nećemo zaboraviti šta nam se dogodilo


Bez spoznaje i sjećanja kroz šta smo prošli teško da ćemo umjeti da izgradimo bolju budućnost za našu djecu. To je poručio premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju godišnjice stradanja u Jasenovcu i Donjoj Gradini.
 

"Naša je obaveza da budemo ovdje zbog potomaka jasenovačkih žrtava kojih ima i u RS i u Srbiji zbog toga da se nikad više ne ponove događaji od prije sedam decenija, ali i da poručimo da nikad nećemo zaboraviti šta nam se dogodilo i da ćemo se snažno oduprijeti pokušaju da se to vrati", rekao je Vučić. 

Kako je rekao, "ovdje, gdje se tišina čuje čak i kad galamimo s govornice, na jednom od najstrašnijih mjesta u tadašnjoj porobljenoj Evropi", zahvalan je predsjedniku Republike Srpske što Srbija i RS zajedno obiježavaju teške događaje iz prošlosti. 

Patrijarh SPC Irinej rekao je u Donjoj Gradini u BIH da je HND zločinima u ustaškom logoru Jasenovac srpskom narodu nanijela ranu koja nikada neće biti zaliječena.

U Donjoj Gradina održava se komemoracija povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac, kojoj prisustvuju najvši zvaničnici RS, predstavnici Vlade Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, Jevrejske zajednice u BiH, potomci jasenovačkih žrtava i mnogobrojni građani.

 

(Izvor: B92)

Objavio: Ned, 23/04/2017 - 14:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top