Vučić otvorio dionicu autoputa: “Dolazi vrijeme za povratak u Srbiju”

Sedamdeset godina sanjali smo ovaj san, rekao je Vučić povodom otvaranja dionice autoputa

Dionica autoputa “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga otvorena je večeras za saobraćaj uz vatromet i kulturno-umjetnički program, javlja Anadolu Agency.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na svečanosti kod tunela Ljig da je to san koji je Srbija sanjala 70 godina.

“Sedamdeset godina sanjali smo ovaj san. Čekali smo ovaj dan, 70 godina i malo više i malo duže i zato sam zahvalan svima vama kojima nije bilo teško da dođete u Ljig”, rekao je Vučić i dodao da put do Požege košta više od 1,1 milijarde eura.

On je Srbe koji žive u inostranstvu pozvao da razmotre povratak u Srbiju i rekao da kao što je za Miloša Obrenovića, po kojem autoput nosi ime, Srbija bila jedini izbor i put.

“Znamo da ste morali da odete, nema porodice iz koje neko nije otišao trbuhom za kruhom, dolazi vrijeme za povratak u Srbiju, ovo je vaša zemlja. Uz vašu zemlju ćemo brže izgraditi i brže ćemo se njome ponositi”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je danas imao sastanak povodom novog investicionog plana i da je odlučeno da će milijardu eura biti uloženo u 5.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva u naredne četiri godine.

On je rekao da je donijeta i odluka da se počne sa izradom brze saobraćajnice i autoputa “Vožd Karađorđe”, koji će spajati Šumadiju i istočnu Srbiju.

Otvaranju su prisustvovali i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i lider opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić.