Vučić: SAD stoji na strani Kosova, nemojte ni pomisliti da ih možemo vojno pobijediti

Submitted by Lida H. on Pet, 07/12/2018 - 15:30
Premijer Kosova Ramush Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Kosovo kršilo međunarodno pravo, izjavio je u petak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te dodao da je krajnje vrijeme da se Srbija pomiri s tim.

On je istakao da je odavno jasno da SAD stoji iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami, prenosi Tanjug.

"Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila i ne moramo otvoreno uvijek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobjeđujemo pameću", rekao je predsednik Srbije.

'Da sačuvamo ljude i imamo više beba. Da pobjedimo vojno SAD, nemojte ni da pomislite", dodao je.

On je podsjetio da "smo jednom to pokušavali i nismo uspjeli".

"Srbija je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba", podvukao je Vučić.

Rekao je da ne zna kakve će se sve poruke dalje slati i dodao da zbog toga Srbija mora bježati od bilo kakvih problema, jer je SAD moćan i neće mnogo brinuti ako udari na bilo koji način.

"To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima, bilo bi smješno. Suviše smo mali", kazao je Vučić.

Istakao je da nema sumnje da je Haradinaj u pravu da će SAD biti na njihovoj strani, jer su oni priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih.

"Oni su mnogo jaki i neće valjda Srbija da promjeni mišljenje SAD-a. Mi nemamo šta drugo da radimo, u ćošak smo satjerani. Moramo da se sačuvamo i zaštitimo", naglasio je on.

Rekao je da nije sretan ni zbog izjave američkog ambasadora na Kosovu Philipa Kosnetta po pitanju formiranja vojske Kosova.

"Moje pitanje njemu bi bilo - gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava", rekao je Vučić.

Topic