Vučić sazvao hitan sastanak sigurnosnih agencija zbog špijunske afere

Pripadnik vojne obavještajne službe akter je snimka na kome se vidi kako daje novac jednom visokopozicioniranom zvaničniku Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbjednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srbijanske agente, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je istaknula, razgovarala je s Aleksandrom Vučićem i dodala da je on dao nalog Vojnobezbjednosnoj agenciji da slučaj ispita.

- Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas - istaknula je Brnabić.Naglasila je i da je Vučić sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije, na kojem će obavijestiti o rezultatima istrage. Dodala je da očekuje sve informacije tokom dana.Kako su prenijeli srbijanski mediji, ruski diplomat i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban akter je snimka na kome se vidi kako daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.Snimak je 17. novembra objavljen na YouTubeu, njegova autentičnost potvrđena je za "Blic", a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitteru.