Vučić svečano dočekao Erdogana ispred Palate Srbija

Home

Vučić svečano dočekao Erdogana ispred Palate Srbija


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je u utorak ispred Palate Srbija turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

Za Erdogana je priređen svečani doček, uz postrojenu gardu i intoniranje himni dvije zemlje, a pored predsjednika Vučića, turskog dužnosnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Nakon dočeka, uslijedit će tet-a-tet razgovor predsjednika, a zatim i sastanci dvije delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dvojica predsjednika obratit će se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će sudjelovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gdje će se obratiti sudionicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Sutra, 11. oktobra, posjetit će Novi Pazar gdje će razgovarati s gradonačelnicima i predsjednicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posjete, obavit će se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i općine Raška s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsjednici Vučić i Erdogan prošetat će Novim Pazarom i razgovarati s građanima. Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsjednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Tue, 10/10/2017 - 12:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top