fbpx Vučić u Mostaru: Unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose, ne bježim od susreta s Izetbegovićem

Vučić u Mostaru: Unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose, ne bježim od susreta s Izetbegovićem

Home

Vučić u Mostaru: Unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose, ne bježim od susreta s Izetbegovićem


Vučić je u Mostaru već razgovarao s članom Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, a za večeras je najavljen susret s članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganom Čovićem.

Za sutra je planirano da se sastanu Vučić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a na pitanje novinara da li će razgovarati s Izetbegovićem, Vučić je kazao da je raspoložen i za taj susret, ukoliko Izetbegović dođe u Mostar.

"Ako Izetbegović dođe u Mostar na sajam nemam problem da razgovaram i s njim. Razgovarat ćemo o svemu. Važno je da unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose. To smo pokazali i u predizbornoj kampanji. Odnio sam ubjedljivu pobjedu i u Novom Pazaru i Tutinu. Svaki razgovor je ljekovit. Ako nešto imamo jedan drugome da zamjerimo o tome ćemo u četiri oka, ali mi moramo imati zajedničku budućnost", poručio je Vučić.

Dodao je da su sajmovi odliučna prilika za susret lidera iz regije.

Na pitanje kako komentariše epitet koji mu se pripisuje da je regionalni lider, Vučić to odbacuje.

"Ja nisam nikakav reginalni lider, naše partnerstvo u regionu se zasniva na međusobnom poštovanju. Mi možemo zajedno da ubrzamo evropski put. Ponosim se što sam sa Zapadnog Balkana, jer mi možemo da budemo mašina razvoja EU", naglasio je Vučić.

Novoizabrani predsjednik Srbije večeras će se u Mostaru sastati i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a planirana je i večera s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.
 
 
(Izvor: Klix.ba)
Tagovi
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 17:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top