Vučićev novac svađa Srbe u Crnoj Gori

vucic
Burne reakcije

 

Društvima i udruženjima Srba u Crnoj Gori Vlada Srbije, a po odluci srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, darovala je jednokratnu pomoć od 1,64 miliona eura radi realizacije projekata i podrške u radu. Raspodjela te sume unijela je sjeme razdora među Srbe u Crnoj Gori jer se javio urednik portala srpska24.me Ivan Milošević i upitao zašto za njegove projekte nema novca, zašto jedni te isti dobijaju pare od Srbije, te kako se i za šta troši taj novac - stoji u navodima za CdM.

Novac od Vučića dobili su:

* Srpska Kuća, direktor Emilo Labudović, dugogodišnji potpredsjesnik Demokratskog fronta. 

* Institut srpske kulture, direktor Budimir Aleksić, poslanik DF-a. 

* Udruženje pjesnika Crne Gore i Hercegovine, direktor Bećir Vuković, savjetnik Andrije Mandića. 

* Srpski nacionalni savjet, Momčilo Vuksanović 

* Matica Srpska, predsjdenik UO Vlado Božović 

Ovaj spisak je razljutio Miloševića

- Pa, od njih čovjek ne može da priviri na tu stranu i dobije neku pomoć kako bi se suprostavio ovom antisrpskom režimu i njegovim raznolikim društvenim pojavama! Pitam se ima li neko i monopol na ta sredstva i raspoređuju ih po svom ćefu? - pita Milošević. 

Komentar Miloševića

- Ako neko ima lične frustracije, on se žali, a to veze nema, jer on treba da kaže sa kojim projektom je aplicirao da bi dobio novac. I prema evropskim fondivima i svim drugim fondovima i fondacijama. On sigurno nije konkurusao nigdje. To sam siguran. Pitajte ga gdje je konkurisao. Je li konkurisao kod Fonda za zaštitu svojine i manjinska prava ili kod Fonda Ministarstva za ljudska i manjinska prava, IPA fondova ili kod Srbije. On ne zna koje projekte ima ali misli da njemu to pripada jer je on navodno Srbin - kaže Vuksanović.

- Ne može on svoje projekte da mjeri sa Srpskom televizijom, Srpskim radijom, srpskim novinama, književnom zadrugom. On misli da mi sa njim treba da to podijelimo pola-pola, koji ne zna što će da radi nego kad dobije pare onda će da radi to i to - zaključio je Vuksanović u izjavi za CdM.

Izvor: